fbpx

Het zit natuurlijk niet altijd mee in het leven en negatief zijn is dan makkelijk. Er zijn altijd ups en downs, maar belangrijk is dat je een positieve mindset creëert. Dit zal je namelijk te allen tijde een vrolijk en fijn gevoel geven. Als online diëtist vind ik positief denken een belangrijk onderdeel en vertel ik je graag hoe je dit nu daadwerkelijk doet.

Ben mild tegen jezelf

Dit klinkt makkelijk, maar het is in de praktijk knap lastig. De manier hoe je met jezelf omgaat, bepaalt of je positief of negatief denkt. Ben je namelijk altijd te streng tegen jezelf, neem je jezelf van alles kwalijk en straf je jezelf dan ook regelmatig? Dit is vaak een automatische reflex, waardoor je in een negatieve spiraal beland. De gedachte; ‘het lukt mij ook nooit’ of ‘ik ben niet goed genoeg’, komt dan als snel opzetten. Dit stemmetje in je hoofd weerhoud je ervan om positief te zijn en dingen te accepteren zoals ze soms gaan. Ben daarom mild tegen jezelf. Het leven gaat niet altijd volgens plan. Probeer bij tegenslagen aardig, lief en begripvol tegen jezelf te zijn. 

Ben dankbaar

Waar ben je dankbaar voor in je leven? Vaak staan we er niet bij stil, hoe goed we het eigenlijk wel niet hebben. Het helpt je om in de ochtend of avond op te schrijven waar je die dag dankbaar voor bent. Zo start je de dag positief in plaats van dat je meteen denkt aan je baan, werkzaamheden of problemen. Leg dankbaarheid onder een vergrootglas om zo je positieve gevoelens en gedachten te versterken.

Geniet van het leven, lach en ontspan

Je kunt zelf bepalen hoe je het leven ervaart. Hierbij is het van groot belang dat je dagelijks geniet van het leven. Neem het leven niet altijd te serieus, maar lach en ontspan regelmatig! Stress en spanning staan een positief leven in de weg, geef ontspanning de aandacht die het verdient. Laad je batterij regelmatig op, zodat je de toekomst met frisse moed tegemoet gaat.

Er zijn natuurlijk nog heel veel andere goede manieren om positief te denken, maar deze drie werken voor mij persoonlijk erg fijn en positief. De effecten van positief denken zijn groot! Positief denken is niet alleen goed voor je psyché, maar ook voor je lijf! Het geeft je de nodige energie om de dag heerlijk door te komen en het leven te omarmen zoals het komt.

Benieuwd naar wat het effect is van positief denken tijdens een afvaltraject? Ik laat het je graag ervaren!

Het expert team

Emilie Stassen, Lisette Kuik en Lizzy Luiten-Cuijpers
Experts in voeding & leefstijlverandering

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *