fbpx

Hoe voorkom je het welbekende jojoën bij afvallen? Helaas is jojoën nog steeds een veelvoorkomend probleem. Afvallen is niet altijd het moeilijkste, maar het gewichtsverlies behouden blijkt een stuk ingewikkelder. Waarom worstelen zoveel mensen met dit probleem? Wil jij eindelijk eens blijvend afvallen en het jojogedrag voor eens en altijd gedag zeggen? Wij reiken jou de oplossing!

Cijfers liegen niet

Zoals de naam al verklapt streven we naar Blijvend afvallen. Laat dat nu net het moeilijkste zijn van het proces. De cijfers liegen er niet om. Maar liefst 95% bereik na ‘een periode van anders eten’ weer zijn oude gewicht, soms zelfs nog zwaarder dan voorheen!

“Hoeveel mensen om je heen houden een geslaagde afvalperiode daadwerkelijk vast?”

We zien afvallen als tijdelijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen is een van de grootst gemaakte fout dat een afvalperiode wordt gezien als tijdelijk. Het woord dieet suggereert ook dat het tijdelijk is en dat nu precies het probleem. We gaan voor een aantal weken eens even flink aan dieet. We vallen wat kilo’s af en vervolgens hanteren we weer het oude en normale voedingspatroon, waarbij ook je oude gewicht hoort. Vroeg of laat ben je weer terug bij af.

“Wat je momenteel eet en drinkt kun je een-op-een doorvertalen naar het beeld in de spiegel.”

Afvallen is altijd een lange termijn proces

Tijdens onze begeleiding ligt de focus op een duurzame gedragsverandering en dat is niet voor niets. Om een gewenst doel te bereiken en te behouden, dienen er nieuwe gezondere gewoontes ontwikkelt te worden. Door nieuwe gewoontes te blijven herhalen worden ze er dusdanig ingesleten, zodat ze op een gegeven moment automatisch gaan. Met als gevolg dat het gewicht langzaam afneemt en de lichaamssamenstelling gezonder wordt. 

Uiteindelijk gaat het erom dat het voedingspatroon op de lange termijn houdbaar is, want alleen zo bereik je een blijvend resultaat! Nee dit verhaal is niet sexy, maar wel de enige effectieve manier om op termijn jouw gewenste situatie te bereiken en te behouden!

“Maak van nieuwe gewoontes een automatisme en val je blijvend kilo’s af!” 

Gratis 10-stappenplan

Wil jij nu echt is een keer je streefgewicht behalen en behouden? Met deze tien stappen reken jij voor eens en altijd af met de overtollige kilo’s.

Het expert team

Emilie Stassen, Lisette Kuik en Lizzy Luiten-Cuijpers
Experts in voeding & leefstijlverandering

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?

Categories: Afvallen

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *