fbpx

Een brandend verlangen is noodzakelijk om een gewenste situatie (afvallen) te bereiken. Het brandend verlangen van iemand staat ook wel bekend als de intrinsieke motivatie, deze moet duidelijk aanwezig zijn! De lange termijn gevolgen van het ‘niet in beweging’ komen moeten glashelder zijn. Sterker nog deze moeten écht pijn doen, waardoor men letterlijk en figuurlijk in beweging komt. De brandende vraag is dus, hoe creëer ik dit verlangen?

Stel jezelf duidelijke en pijnlijke vragen

Alleen zo krijg je echt eerlijke antwoorden. Waarom wil je nu precies gewicht verliezen? Ga op zoek naar wat jou diep van binnen motiveert om je eetgedrag te willen veranderen. Je moet er zelf echt klaar voor zijn en je moet niet afvallen omdat je omgeving dat toevallig van jou vraagt. Bepaal voor jezelf wat je wilt veranderen en waarom. Doe dit zo specifiek mogelijk!

“Wat zou er gebeuren als je nu niks zou veranderen?”

Hoe komt succes tot stand?

Ieder succes in het leven wordt gevoed door een brandend verlangen. Wanneer je iets wil bereiken in het leven moet je vastberaden zijn en bereid zijn om offers te maken. In basis moet je zo overtuigd zijn dat je ook daadwerkelijk datgene kunt bereiken, voordat je gaat plannen en ernaar gaat handelen.

Tegenslagen overwinnen

Wanneer de intrinsieke motivatie zo sterk is, ben je uitermate gedreven dat je werkelijk waar iedere tegenslag op weg naar je doel kunt overwinnen! Eigenlijk moet je verlangen zo groot zijn dat je er zelfs je leven voor op het spel wil zetten. Oké, dit is natuurlijk wat overdreven, maar je begrijpt wat ik hiermee wil zeggen. Het moet eigenlijk een obsessie worden. Op deze manier stel je jezelf in staat om alles te bereiken in het leven.

“Ik ga het koste wat het kost bereiken!”

Een groeimindset is vereist (growth vs. fixed mindset)

Iemand met een groeimindset stapt uit de slachtofferrol en pakt zijn eigen verantwoordelijkheid, want alleen jij bent verantwoordelijk voor de keuzes van jouw leven. De vereiste groeimindset is gebaseerd op geloof in eigen kunnen en vertrouwen in jezelf. Een beperkte/statische mindset mist vertrouwen, moed en overtuigingskracht. De kracht van onze gedachten moeten we niet onderschatten. Het kan er letterlijk voor zorgen dat we ons al kunnen inbeelden (zien en voelen) hoe de gewenste situatie zal zijn. Bij een op groei gerichte positieve mindset ben je dus in staat om al te ‘denken’ richting het doel. Alsof je het streefgewicht al daadwerkelijk bereikt hebt.

Het vraagt om investeringen

Helaas komt een groeimindset niet zomaar aanwaaien. Het vraagt om een tijdsinvestering in jezelf en geduld is hierin een schone zaak. Je moet bereid zijn om vaardigheden en competenties stap voor stap te ontwikkelen. Het is een proces van vallen en opstaan, soms is een stap achteruit noodzakelijk om weer twee stappen vooruit te maken. Op de lange termijn zijn de gezondheidsvoordelen enorm en het is de investering dubbel en dik waard om af te vallen. Ga jij deze investering maken?

Het expert team

Emilie Stassen, Lisette Kuik en Lizzy Luiten-Cuijpers
Experts in voeding & leefstijlverandering

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *