fbpx

De mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. We staan voortaan 24 uur per dag in verbinding met elkaar. Hier valt natuurlijk veel over te zeggen, maar ik wil graag inzoomen op de voordelen hiervan. Welke voedingsapps kunnen jouw eetpatroon en afvalproces bevorderen? Zodat jij gezonder, fitter en met meer energie door het leven gaat. Hierbij de top 5 voedingsapps van de online diëtist!

1. Foodtracking apps

Onderzoek wijst uit dat het bijhouden van de voedingsmiddelen die je eet, veruit de beste manier is om af te vallen en op gewicht te blijven. Vandaar dat de foodtracking app op nummer één staat. Door het bijhouden van een digitaal eetdagboek zie je welke producten bijdragen aan gezond eetpatroon en welke niet. Het zou zomaar kunnen dat je daardoor ‘vanzelf’ afvalt. Hiervoor bestaan gelukkig tal van goede applicaties, zoals MyFitnessPal, LifeSum, FatSecret, Food en MijnEetmeter (mijn favoriet).

2. Kies ik gezond

Met deze app scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. Je kunt hem makkelijk overal gebruiken, dus in de supermarkt of gewoon thuis op de bank. Met de ingebouwde vergelijker kun je eigenschappen van producten met elkaar vergelijken. Je kunt daarbij de voedingswaarden met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de hoeveelheid suiker, vet of zout. Je kunt zelf instellen op welke voedingswaarde je wil letten en waar je boodschappen doet, erg handig dus! De app leert je tevens om gezonder te kiezen, omdat het tips geeft voor gezondere alternatieven.

“Laat technologie in je voordeel werken.”

3. DailyDozen

Een absolute aanrader wanneer je gewoon op zoek bent naar een simpele en handige methode/tool om een gezond voedingspatroon te hanteren, dan is DailyDozen de oplossing! DailyDozen is een app van Dr. Greger (een bekende Amerikaanse voedingswetenschapper), welke als een soort dagelijkse checklist fungeert. De lijst laat eenvoudig zien welke producten (productgroepen) je dient te consumeren per dag en in welke hoeveelheid. Ik zou zeggen, downloaden die hap!

4. Receptenmaker

Naast gezond moet eten natuurlijk ook lekker zijn. De best beoordeelde Nederlandse recepten app is receptenmaker. Receptenmaker is de ideale receptenapp met een tal van functionaliteiten en door een kok met liefde voor het vak bedacht. Een digitaal kookschrift waar je jouw favoriete recepten heel makkelijk kan verzamelen. Maak gebruik van een makkelijke kookstand en reken eenvoudig de ingrediënten uit, voor het aantal personen waarvoor je kookt. Ik zeg eet smakelijk!

De Zeker Gezond app van onze Belgische buren is ook zeker de moeite waard als je op zoek bent naar lekkere, eenvoudige en gezonde maaltijden.

5. Slim koken

Deze app van het Voedingscentrum biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten ook tal van unieke hulpmiddelen om slimmer te koken. Maak bijvoorbeeld een gevarieerd weekmenu, bespaar met de digitale koelkast en het boodschappenlijstje of stel je vraag aan Sjef, de digitale kookhulp.

Welke voedingsapp ga jij downloaden? Laat het me weten op Instagram, ik ben zeer benieuwd naar je ervaring!

Het expert team

Emilie Stassen, Lisette Kuik en Lizzy Luiten-Cuijpers
Experts in voeding & leefstijlverandering

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?

Categories: Diëtist

1 Comment

Marie de Jonge · 22/12/2021 at 13:29

Ik kan mij voorstellen dat velen het lastig vinden om gezonde gerechten te maken. Zelf ben ik ook geen fan van koken, maar door apps ben ik er wel beter in geworden. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik alle vitamines en voedingsstoffen binnen krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *