fbpx

Zijn jouw goede voornemens gestrand, of gaat het nog niet helemaal zoals jij wil? Dat is niet gek! Hierbij enkele tips waardoor het nu WEL gaat lukken!

Het nieuwe jaar staat voor veel mensen in het teken van het opstellen van goede voornemens. Wij willen je niet ontmoedigen, maar goede voornemens sneuvelen helaas bijna altijd. Het kan erg lastig zijn om je gedrag te veranderen en een patroon te doorbreken. Maar het is zeker niet onmogelijk! Wij snappen dit en helpen je hier graag bij! Hoe zorg je ervoor dat je goede voornemens niet na een week of drie al stranden? Wij bieden jou de oplossing om jouw goede voornemens dit jaar om te zetten in een blijvend resultaat!

Maak een concreet doel

Goede voornemens zijn vaak te vrijblijvend, met als gevolg dat het naleven van jouw goede initiatief vaak moeizaam verloopt. Probeer eens een duidelijk , realistisch doel op te stellen. Stel jezelf brandende vragen! Hierbij een kort stappenplan die jou daarbij gaat helpen.

Een kort stappenplan

  1. Omschrijf wat je gevoel is over je huidige situatie. Hoe voel je je nu?
  2. Omschrijf wat je graag wilt veranderen en waarom je dat wilt.
  3. Omschrijf het doel wat je wilt bereiken zo concreet mogelijk. Gebruik hiervoor de SMART methode.
  • Maak je doel realistisch en dus haalbaar
  • Maak je doel specifiek door middel van cijfers (Ik ga maandagmiddag om 14:00uur een uurtje naar de sportschool om cardio te doen)
  1. Omschrijf hoe je je doel wilt gaan bereiken. Maak kleine stappen van succes! Beschrijf je mini-doelstellingen in overzichtelijke stappen.
  2. Breng je omgeving op de hoogte van je doel. Dit zorgt voor een extra stok achter de deur.
  3. Visualiseer het veranderproces en de uitkomst.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat jouw goede voornemen op deze manier WEL gaat slagen! Wil je toch wat extra hulp? Denk dan ook aan de mogelijkheid van professionele steun, de diëtist! Een diëtist is dé perfecte professional om je te ondersteunen jouw goede voornemens daadwerkelijk om te zetten in resultaat. Begeleiding is mogelijk individueel in de praktijk, of misschien is een 12 weeks programma waarin alle facetten rondom afvallen worden besproken wel wat voor jou? Kijk dan op https://www.blijvend-afvallen.nl/