fbpx

Om niet ziek te worden heb je een goede weerstand nodig. Slechte bacteriën en virussen kan je overal oplopen en zij zorgen ervoor dat je ziek wordt. Je lichaam kan deze beter bestrijden als je een goede weerstand hebt. Voeding speelt hierin een grote rol.

Weerstand
Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Als deze in je lichaam komen en je ziek willen maken, dan zorgt het immuunsysteem ervoor dat zij uitgeschakeld worden en je geen last hebt van deze ziekteverwekkende organismen. Je huid, darmen en luchtwegen bijvoorbeeld horen ook bij het immuunsysteem. Zij zorgen ervoor dat de organismen niet door de huid kunnen, het lichaam in of dat de bacteriën worden gedood voordat ze schade kunnen toebrengen. Om er voor te zorgen dat deze processen goed blijven lopen en dat je lichaam dit ook aankan, heb je gezonde voeding nodig. Zorg jij er dus voor dat je lichaam in goede conditie is door onder andere voeding, dan zorgt jouw lichaam ervoor dat jij niet ziek wordt.

Darmen
Een deel van het immuunsysteem zit in de darmen. Als je je darmen gezond houdt, dan blijf jij ook langer gezond. Je darm bevat bacteriën en deze kunnen of nuttig zijn of schadelijk. Als je een goede weerstand hebt dan zijn je darmbacteriën in balans en helpen de goede bacteriën bij de spijsvertering en breken zij schadelijke stoffen af. Als je een lage weerstand hebt, dan kan de darmflora verstoord raken en dan kunnen er meer schadelijke bacteriën in de darm gaan zitten. Deze schadelijke bacteriën zorgen ervoor dat jij ziek wordt.
Welke bacteriën in je darm zitten kunnen beïnvloedt worden door voeding. Dit komt omdat bacteriën een voorkeur hebben voor bepaalde voeding en zij zullen bij de juiste voeding overleven. Er zijn ook producten die ervoor kunnen zorgen dat er schadelijke bacteriën in je darmen komen

Voeding
Zoals al eerder gezegd zorgt de juiste voeding voor een goede balans in darmflora en dus voor een betere weerstand. Veel groente en fruit, maar ook vlees, vis en noten eten, zorgt ervoor dat jij genoeg vitamines binnen krijgt om jouw weerstand op peil te houden en om ontstekingen in de huid tegen te gaan, maar ook in je lichaam.
De voeding voor bacteriën zijn gefermenteerde producten en zuivelproducten. Door deze producten regelmatig te eten zorg je ervoor dat er voldoende bacteriën in je lichaam blijven zitten.

Wat drinken betreft is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Probeer 1,5 à 2 liter water op een dag te drinken. Door genoeg te drinken zorg je ervoor dat er genoeg vocht naar de nieren kan. Nieren halen afvalstoffen uit je bloed en deze plas je uit. Als je nieren de afvalstoffen niet goed uit je bloed kunnen halen, dan blijven deze afvalstoffen achter in je lichaam en kan je ziek worden. Wat je beter niet kan drinken is alcohol. Het afbreken van alcohol kost tijd en energie. Wanneer je lichaam alcohol aan het afbreken is, kan het minder goed ziekteverwekkers bestrijden. Hoe vaker jij dus alcohol drink, hoe minder tijd jouw lichaam heeft om ziekteverwekkers te bestrijden en hoe groter de kans is dat jij ziek wordt.

Een goede weerstand en een goed immuunsysteem zorgen ervoor dat jij niet ziek wordt. Je kan je immuunsysteem een handje helpen bij het uitschakelen van slechte bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Door juiste voeding blijft de darmflora gezond en krijg je genoeg vitamines en mineralen binnen om je lichaam goed te laten werken en dus een kleinere kans om ziek te worden.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *